Waarom je huid reinigen?

Het is belangrijk om je huid schoon te maken, het is zelfs een van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Ook als je geen crème foundation, of een minerale poeder gebruikt. Je huid vangt gedurende de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitenaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door zweten en hormonen en het hele innerlijke chemische proces wat de hele dag doorgaat. Maar ook ’s nachts komen er afvalstoffen en vet vrij die op je huid blijven liggen, de huid maakt in de nacht extra talg aan. Reinig dus in de ochtend en de avond je huid goed.

Waarom is dagelijkse reiniging belangrijk ?

Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, kan je huid niet goed ademen en er kan daardoor een huidprobleem ontstaan. Als je een crème gebruikt, kan de huid minder goed de werkstoffen die zich in de crème bevinden opnemen omdat ze niet door de vuile laag doordringen. Het kan zelfs zo zijn dat de schadelijke afvalstoffen opgenomen worden. Dan gebruik je een goede ‘dure’ crème, die in jouw ogen niks doet, terwijl het helemaal niet aan de crème ligt, maar simpel omdat één van de belangrijkste stappen van de verzorging wordt overgeslagen. Water alleen reinigt de huid niet voldoende. Water gaat niet poriediep, maar de afvalstoffen en vervuiling zitten daar wel! 

Hoe reinig je je huid?

Breng de cleansing milk aan op de huid en masseer in, breng daarna wat water op de huid aan en masseer nogmaals in. Was nu je huid af met ruim water. Om te testen of je huid echt goed schoon is kun je met een watje met cleansing milk over je huid gaan, blijft deze stralend wit dan is je huid voldoende gereinigd. Komt er nog vuil af herhaal het gehele proces dan nog een keer. Vergeet niet je nek, hals en haarlijn goed mee te nemen bij de reiniging. Na de reiniging met de Cleansing milk kun je de sensitive skin lotion aanbrengen, door deze lotion kalmeert de huid en de structuur van je poriën wordt zichtbaar verfijnd. De lotion versterkt ook nog eens de weerstand van de natuurlijke beschermlaag van je huid. Als laatste breng je je dag- of nachtcrème en oog crème op.

Veel gemaakte fout bij reinigen

Veel mensen denken dat ze hun huid goed reinigen door met een wattenschijfje met cleansing milk over hun gezicht heen te gaan. Maar heb je tussendoor wel eens naar dat watje gekeken, dat is na 1 streek over het gezicht al vuil. Dit vuil verspreid je vervolgens over je hele gezicht en je wrijft het in je poriën. Dit is dus niet de juiste methode.

Op welke leeftijd begin je met reiniging van de huid.

Voor zowel jongens als meiden geldt, zodra je merkt dat je last krijgt van een vettere huid en mee-eters, begin dan met reinigen, dus rondom je puberteit. Het is belangrijk dat je het juiste reinigingsmiddel kiest, ga niet meteen de meest agressieve anti-acne producten halen als de eerste puistjes verschijnen. Je huid wordt geïrriteerd en droogt hierdoor uit en gaat dan juist nog meer talg produceren waardoor het alleen maar erger wordt.

Dus wil je je huid sralend en fris houden dan adviseren wij’s morgens en ’s avonds eerst de huid reinigen voordat je je crème opbrengt en je begint en eindigt je dag weer goed. En wil je een keer een goede intensieve reiniging, maak dan een afspraak bij ons.