Iedereen mag zich tegenwoordig schoonheidsspecialist noemen

Door de afschaffing van de vestigingswet kan iedereen in Nederland zich schoonheidsspecialist noemen, zonder hiervoor opgeleid te zijn. Dit zorgt voor ongewenste situaties en onduidelijkheid bij de consument. ANBOS maakt zich hard voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten die professioneel en vakkundig te werk gaan: ‘Controleer daarom altijd of de schoonheidsspecialist is aangesloten bij de brancheorganisatie’.

In de uitzending van Tros Radar op 6 januari 2020 was te zien dat een aantal schoonheidsalons niet aan de voorwaarden voldoen om bepaalde behandelingen uit te voeren. Hierdoor kunnen er vaak grote problemen ontstaan. Ze werken vaak met apparaten die ze aangeschaft hebben maar nooit een diploma voor hebben gehaald. Op deze manier kan het gebeuren dat bepaalde behandelingen fout worden uitgevoerd met alle gevolgen vandien.

Pure Skin heeft alle benodigde certificaten, diploma’s en registraties om veilig te werken.

Pure Skin Krommenie herkent zich niet in de uitzending van Radar.
Wij werken met gediplomeerde vakmensen zoals een huidtherapeut, die BIG-geregistreerd is,  pmu-specialist die aangesloten is bij de branche organisatie NSGP en huidcoaches die jaarlijks getraind worden. Tevens zijn wij ggd-gecertificeerd en aangesloten bij ANBOS.

ANBOS heeft helaas geen gelegenheid gehad om in de uitzending van Radar te reageren en heeft zijn eigen reactie voor en na de uitzending gegeven. “Radar schept eenzijdig beeld”

Sinds de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen in de  Zorg (Wkkgz) heeft de brancheorganisatie, De ANBOS,  een onafhankelijk meldpunt voor klachten en staat zij in contact met de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en het Landelijk Meldpunt Zorg. De ANBOS meld dat er geen meldingen zijn geregistreerd van complicaties of klachten met de toepassing van de genoemde behandelingen. Ook van het Landelijk Meldpunt Zorg heeft De ANBOS geen meldingen ontvangen.

ANBOS start met kwaliteitsregister voor consumenten.

Vanaf 2020 start ANBOS met een onafhankelijk Kwaliteitsregister. Dit register maakt de kwaliteit van de individuele schoonheidsspecialist inzichtelijk. Consumenten kunnen dit register raadplegen. Zo kun je als consument zien bij wie je terecht kunt en welke kwaliteit je kunt verwachten.
ANBOS is representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging en telt circa 4500 aangesloten schoonheidsspecialisten. Sinds 1949 behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

Pure Skin is aangesloten bij ANBOS, wilt u zeker zijn van een juiste behandeling maak dan een afspraak bij ons.