De zomer is weer teneinde en na aardig wat zon uren, is het tijd om je huid weer goed aan het werk te zetten. 

Door de UV-stralen van de zon is onze huid weer behoorlijk verdikt, poriën zijn meer zichtbaar en je huid is zijn glow kwijt geraakt zo na de  zomermaanden. Door de dode huidcellen kunnen de poriën ook sneller verstoppen en is er een grotere kans op het ontstaan van puistjes en ontstekingen.

Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen en weer eens lekker te gaan peelen.

De Enzymatic Skin Peeling is ‘het’ product om dit op te lossen. Deze milde peeling kun je tweemaal per week gebruiken, al kun je deze ook even als kuur inzetten gedurende twee weken iedere dag! 

De peeling breng je, natuurlijk aan op een gereinigd gezicht en vervolgens laat je deze 5 tot 7 minuten zitten. Het zou kunnen dat je een tintelend, prikkelend gevoel kan ervaren. De huid zal ook rood worden omdat de Enzymatic Skin Peeling voor extra doorbloeding van de huid zorgt. Schrik niet, dit is het juiste effect die deze crème geeft. Ervaar je de prikkeling niet? Dan is je huid toch iets te verdikt deze zomer en kun je de peeling nog een keer herhalen. Verwijder de peeling met een warme washand of het hannah-microwave-kompres en je voelt direct aan je huid dat het zacht en glad aan voelt. Als je een wat dikkere huid hebt kun je de peeling ook eerst “afrubbelen” van binnen naar buiten toe en vanaf de kin richting de oren en dan hierna met het hannah microwave kompres afnemen

Scrubben of peelen wat is het verschil?

Misschien dacht jij altijd dat peelen een andere naam voor scrubben was. Helaas dan heb jij het mis. Een scrub boent je huid door de korreltjes die erin zitten. Een peeling lost je dode huidcellen op door de zuren die in de peeling zitten. Een peeling kan verschillende zuren bevatten. Je hebt bijvoorbeeld de fruitzuurpeeling maar daar moet je erg voorzichtig mee zijn en wij adviseren om die alleen door een schoonheidsspecialiste te laten doen. De fruitzuurpeeling mag ook niet het hele jaar gebruikt worden, je huid wordt namelijk na een peeling veel dunner en dan is de kans op pigmentvlekken veel groter. De fruitzuurpeeling wordt in de salon daarom alleen maar vanaf oktober t/m eind maart gedaan. Meer over de fruitzuurpeeling vertellen we in een volgend blog. De enzymatic peeling van hannah is een zachte peeling die zelfs tot vlakbij je ogen aangebracht kan worden. De enzymatoc peeling haalt de dode huidcellen weg die je normaal pas na 48 uur zou verliezen. Het bevat een eiwit splitsend enzym die de dode huidcellen oplost. Er zit citroenzuur in de peeling en jojobaolie die de zuurmantel van je huid reguleert en de spankracht verhoogt. Verder bevat de peeling verschillende huidverzorgende en huidregenererende werkstoffen zoals tocopherol (vitamine E), tarwekiemolie, hamamelis (toverhazelaar). Kortom een heerlijke peeling om thuis te gebruiken, na de behandeling voelt je huid fluweelzacht aan.

Belangrijk om te weten!

  • Als je gaat scrubben gebruik dan een mildere scrub voor je gezicht dan voor de rest van je lichaam. Je gezicht is namelijk veel kwetsbaarder.
  • Na een peeling of scrub is je huid wat gevoeliger voor UV stralen. Gebruik dan ook na een peeling of scrub de zonverzorging van hannah met een SPF van 30
  • Nog handiger is om in de avond je gezicht te peelen of te scrubben. Daarna de lekkere voedende remodelling cream van hannah erop en je huid kan heerlijk bijkomen.
  • Het is niet de bedoeling dat je je huid opschuurt zoals je dat bij een stukje hout zou dan voordat je gaat schilderen. Doe het rustig aan met scrubben met ronddraaiende bewegingen.
  • Scrub of peel niet te vaak. 2x per week is genoeg, de enzymatic peeling is een peeling die wel maximaal twee weken, iedere dag gebruikt kan worden en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.
  • Scrub of peel nooit als je verbrand bent door de zon.

Dus wil je weer die stralende huid, kom dan snel langs om bij ons de enzymatic peeling van hannah te halen of boek een afspraak voor een fruitzuurpeeling.